Lauren Armishaw: sopraan

De sopraan Lauren Armishaw combineerde haar wetenschappelijke studie wiskunde met de studie zang en compositie aan de Victoria Universiteit in Wellington, in haar geboorteland Nieuw Zeeland. In Nederland studeerde ze aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Rita Dams, Jill Feldman en Michael Chance. Ze specialiseerde zich in Italiaanse muziek uit de zeventiende eeuw.  In heel Europa treedt zij op in oratoria, cantates en missen van Händel, Bach en Mozart. Als specialist in vroege opera’s trad zij onder andere op als Laodice in Siroe van Händel, als Venere in Ercole Amante van Cavalli en als Teopiste in Il Martirio di S. Eustachio van Lanciani.  In november 2008 was Lauren finalist in het internationale concours ‘Musica Sacra’ te Rome en het eveneens internationale concours ‘Baroque Singing' te Napels.

 

Sarah Ridy: barokharp

Sarah studeerde bij Frank Sternfeld, eerste harpist bij Opera North en staflid van het Royal Northern College of Music (RNCM) in Manchester, Engeland. Zij besloot zich verder te specialiseren in barokharp. Zo kwam zij in 2003 terecht bij haar lerares Christina Pluhar aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sarah heeft inmiddels met verschillende ensembles opgetreden, o.a. in het harpconcert van Händel met het Leeds Baroque Orchestra  en ook in een productie van The South American Opera La Purpura de la Rosa onder leiding van Andrew Lawrence-King. Verder speelde ze in het Ensemble Elyma o.l.v. Gabriel Garrido en in het Scherzi Musicali.

 

Jan Cizmar: theorbe & luit

Jan is een veelzijdig performer van historische snaarinstrumenten. Hij treedt op in zowel Europa als Amerika met groepen als Orchestra of the Age of Enlightenment, Orchestra of the 18th Century, Ensemble Elyma en het barokorkest van de Europese Unie. Jan studeerde gitaar en musicologie in Brno in Tsjechie. Vervolgens studeerde hij theorbe in Londen, bij Jacob Lindberg en klassieke gitaar bij Carlos Bonell.  Vervolgens verhuisde hij naar Den Haag waar hij Lauren en Sarah leerde kennen aan het Koninklijk Conservatorium.  Hij nam deel aan masterclasses van Hopkinson Smith, Evangelina Mascardi, Nigel North en Christina Pluhar.

 

Mirjam Feijer: sopraan voor duet programma "Liefde en Verdriet"

De sopraan Mirjam Feijer studeerde zang aan het conservatorium te Zwolle waarna ze lessen volgde bij Jard van Nes en Margaret Roest. Als soliste verleende Mirjam haar medewerking aan werken van componisten zoals Pergolesi, Buxtehude, Haydn, Bach,Mozart en Mendelssohn. In de opera Die Zauberflöte van Mozart vertolkte ze de rol van Tweede Dame en ook zong ze de rol van Gravin in Mozarts Le Nozze di Figaro. Met jeugdtheater Sonnevanck trok ze door het land met de Sneeuwkoningin  van Daan Manneke.  Als ensemblezanger zong Mirjam bij de Nederlandse Bachvereniging en in het Groot Omroepkoor.

 

 
Make a Free Website with Yola.